2021-06-20 07:52:59• hírek • Agerpres

Cîţu a prefektusoknak: Nehéz helyzetben vagyunk, senki nem megy szabadságra

foto: gov.ro
foto: gov.ro

Videokonferenciát tartott szombaton a prefektusokkal Florin Cîţu miniszterelnök, hogy a heves esőzések és árvizek indokolta intézkedésekről egyeztessen velük. A távértekezleten részt vett Lucian Bode belügyminiszter, a környezetvédelmi tárca vezetője, Tánczos Barna, valamint Raed Arafat belügyi államtitkár is.

A kormányfő azt kérte a prefektusoktól, legyenek állandó készenlétben ezekben a napokban, elővigyázatosságra intette őket, és kérte tőlük, hogy készüljenek fel a legnehezebb helyzetekre is.

"Senki nem megy sehova, nem megyünk szabadságra, nem veszünk ki szabadnapokat, mindannyian készen kell hogy álljunk, hogy szükség esetén tudjunk közbelépni" - fogalmazott a kormányfő.

Cîţu elmondta, a videokonferencián megvizsgálják a pénteki nap történéseit, azt, hogy miként reagáltak a hatóságok a nehezebb helyzetekben, majd minden megye prefektusa elmondhatja, milyen problémákkal küzd ezen a téren, milyen segítségre lenne szüksége.

Lucian Bode beszámolója szerint 20 megye 54 településén kellett közbelépniük a belügyi struktúráknak a nagy mennyiségű eső okozta károk elhárítására. A legutóbbi jelentés értelmében Bákó, Konstanca, Ialomiţa, Iaşi, Suceava és Vrancea megyében még folyamatban vannak az akciók. Kiemelte a Vrancea megyei Nereju településen kialakult helyzetet, ahol péntek este 12 munkás egy pótkocsira menekült a hirtelen jött ár elől, és kénytelenek voltak ott tölteni az éjszakát. Mentésük jelenleg folyamatban van - tette hozzá.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: